وال مش (WallMesh)
شاید شنیدن نام وال مش برایتان کمی ناآشنا باشد و برایتان این سوال به وجود بیاید که وال مش چیست؟ در واقع وال مش یکی از انواع وال پست به حساب می آید که در پروژه های ساخت و ساز مقاومت بخش های غیر سازه ای همچون دیوارها را افزایش می دهد.
جنس به کار رفته در وال مش، توری های فایبرگلاس است که در دیوار به صورت عمودی نصب می شود. شاید در گذشته برای بالا بردن مقاومت سازه از وال پست های سنگین استفاده می شد اما این روزها وال مش جایگزین خوبی برای وال پست های سنگین است.
با استفاده از وال مش می توان مقاومت سازه را افزایش داد. استفاده از وال مش به دلیل مقاومت مکانیکی خوب و خصوصیات عالی به عنوان بهترین روش در ساختمان سازی محسوب می شود.
وال مش چه کاربردهایی دارد؟
یکی از مهمترین کاربردهای وال مش در افزایش مقاومت دیوارهای ساختمان است. البته وال مش بر روی دیوارها به راحتی نصب می شود که در ابتدای نصب تنها نیاز است یک سری از نوارهای فایبرگلاس روی دیوار قرار داده شود و در ادامه نیز روی آن را با پلاسترهای گچ و سیمانی به خوبی پوشاند. استفاده از پلاسترهای گچی و سیمانی در باا بردن مقاومت سازه تاثیر بسزایی دارد. با این وجود در زمان انتخاب فایبرگلاس باید به مقاومت و کیفیت آن توجه داشته باشید.
وال مش دارای مزیت های متنوع است که همین امر موجب شده تا مهندسین ساختمان سازی و افراد متخصص از این روش مقاوم سازی استفاده کنند. به طور کلی می توان بیان کرد که وال مش یکی از بهترین روش ها در مقاوم سازی برج های مسکونی و تجاری و همچنین ساختمان های بزرگ است.
مزیت های وال مش چیست؟
در ساختمان ها ایجاد سازه آن هم با امنیت و استحکام بالا اهمیت زیادی دارد. بنابراین از مهمترین عوامل در ایمنی ساختمان ها که تاثیر بسزایی در ایمنی ساختمان دارد تقویت دیوارهای سازه ای و مهر لرزه ای است.
با این حال استفاده از وال مش به عنوان یکی از راهکارهای نوین به حساب می آید که در بهبود و تقویت دیواره سازه ای اهمیت زیادی دارد. استفاده از وال مش علاوه بر ایجاد سازه های مقاوم و مستحکم در برابر زلزله، هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد و موجب ساده تر شدن فرآیند اجرا نیز می شود.
در اقع می توان با بکار بردن وال مش یک ساختمان را در برابر عواملی همچون زلزله پایدار و مقاوم کرد. وال مش دارای مزیت های دیگری نیز هست که شامل مواردی همچون نصب سریع و آسان، جلوگیری از جمع شدگی ملات، جلوگیری از ترک خوردگی دیوار ها، مقاومت در برابر حرارت و خوردگی، مقرون به صرفه بودن، دوام بالا، وزن سبک و سازگاری با انواع سازه ها است.
باتوجه به مزیت های متعددی که وال مش دارد استفاده از این روش جایگزین خوبی به جای روش های سنتی است.
باتوجه به هزینه پایین و سرعت بالایی که اجرای وال مش در ساختمان دارد مهندسین استقابل زیادی از این روش در پروژه های ساخت و ساز می کنند.
انواع متنوعی از وال مش در جنس های مختلف در بازار موجود است که هر کدام دارای قیمت های متفاوتی هستند.
مهمترین قطعات وال مش
از مهمترین قطعات تشکیل دهنده وال مش می توان مواردی همچون پلاسترهای سمانی و گچی، فایبرگلاس،نبشی گالوانیزه و چسب اپوکسی را نام برد. وال مش با توجه به نوع کاربری بودن و محیطی که قرار است در آن بکار رود دارای طراحی، ساخت و مشخصات متفاوتی است. البته توجه داشتن به یک یا دو جهته بودن شبکه، میزان مقاومت کشش وال مش و همچنین ساختار شبکه الیاف ها در زمان طراحی وال مش اهمیت زیادی دارد.
دلایل استفاده از وال مش در ساختمان
همان طور که بیان کردیم وال مش یک نوع وال پست است که با هدف نگهدارنده یا کلاف روی دیوار مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از وال مش موجب ایجاد یکپارچگی در روی دیوار می شود.
بدین شکل با ایجاد یه همبستگی بین اسکلت سازه موجب بالا بردن استحکام دیوار می شود. بنابراین می توان بیان کرد که وال مش نقش بسزایی در مهار نیروهای وارده به دیوار دارد و به خوبی این نیروها را مهار می کند.
از مهمترین اهداف بکار بردن وال مش در ساختمان کنترل و کاهش فشار و ضربه های وارده بر دیوار در اثر طوفان و زلزله است. عملکرد وال مش بدین شکل است که با وارد کردن نیروی وارد شده به دیوارهای غیر سازه ای و هدایت کردن آن به سازه مانع از تخریب دیوار می شود.
از طرفی هر میزان که ارتفاع و طول سازه بیشتر باشد احتمال هر گونه ریزش و آسیب دیدگی در سازه وجود دارد به همین دلیل از وال مش استفاده می شود.
هزینه اجرای وال مش به چه میزان است؟
هزینه ای که بابت وال مش پرداخت می شود به الیافی که به کار می رود بستگی دارد. در واقع یکی از عوامل اثر گذار بر روی قیمت وال مش، انتخاب الیاف است. نصب سریع و راحتی دارد و نیاز به یک تیم حرفه ای برای اجرای وال مش نیست.
البته دستمزد کارگران نیمه حرفه ای کمتر است و از طرفی سرعت اجرا نیز بالا بوده که همین امر موجب کاهش هزینه های اجرا خواهد شد.
انواع متنوعی از وال مش در بازار موجود است که اغلب چسب دار و بدون چسب هستند و با قیمت های مختلفی به فروش می رسند. البته در زمان تولید وال مش باید شکل پذیری تارو پود، جدا نشدن تارو پود و پرس بودن تار و پود توجه داشته باشید.
سخن پایانی
مقاومت سازه در پروژه های ساخت و ساز اهمییت زیادی دارد که می توان با استفاده از روش وال مش، دیوارهای غیر سازه ای را در برابر عواملی همچون زلزله مهار و تقویت کرد.
وال مش چیست؟یکی از مهمترین کاربردهای وال مش در افزایش مقاومت دیوارهای ساختمان است.
البته وال مش بر روی دیوارها به راحتی نصب می شود که در ابتدای نصب تنها نیاز است یک سری از نوارهای فایبرگلاس روی دیوار قرار داده شود و در ادامه نیز روی آن را با پلاسترهای گچ و سیمانی به خوبی پوشاند. استفاده از پلاسترهای گچی و سیمانی در بالا بردن مقاومت سازه تاثیر بسزایی دارد. با این وجود در زمان انتخاب فایبر گلاس باید به مقاومت و کیفیت آن توجه داشته باشید.
وال مش دارای مزیت های متنوع است که همین امر موجب شده تا مهندسین ساختمان سازی و افراد متخصص از این روش مقاوم سازی استفاده کنند. به طور کلی می توان بیان کرد که وال مش یکی از بهترین روش ها در مقاوم سازی برج های مسکونی و تجاری و همچنین ساختمان های بزرگ است. هزینه ای که بابت وال مش پرداخت می شود به الیافی که به کار می رود بستگی دارد. در واقع یکی از عوامل اثر گذار بر روی قیمت وال مش، انتخاب الیاف است. نصب سریع و راحتی دارد و نیاز به یک تیم حرفه ای برای اجرای وال مش نیست.
سوالات متداول
1- اجرای وال مش در ساختمان های فولادی و بتنی چقدر است؟
همان طور که بیان کردیم وال مش نصب سریع و راحتی دارد که با توجه به این امر می توان بیان کرد که اجرای وال مش در دیوارهای بتنی به مراتب کمتر از سازه های فلزی است. نصب وال مش بر روی همه دیوارها به راحتی انجام می گیرد و زمان اجرای وال مش نیز کم می باشد.
2- هزینه اجرای وال مش به چه عواملی بستگی دارد؟
هزینه وال مش در سازهای بتنی و فولادی به عواملی همچون میلگرد بستر، حذف وادارها، سهولت در دیوارچینی، طول و ارتافع دیوار، نوع مش فایبرگلاس، دستمزد نیروی کار و نوع پلاستر و چسبانده بستگی دارد.
3- دلایل جایگزین کردن وال مش به جای وال پست فلزی و سنگین قدیمی چیست؟
وال مش بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است و موجب سهولت در بالا بردن مقاومت سازه می شود. نصب سریع و راحتی داردو نیاز به بکار گیری یک نیروی متخصص نیست. وال مش در واقع یک کامپوزیت بسیار قدرتمند است که در برابر عوامل زلزله، مقاومت ساختمان را افزایش می دهد.