هر آن چه که باید درباره چسب بتن ساروج بدانید!
آیا بعد از گذشت چند سال از ساخت ساختمان خانه یا اداره خود با ترکهایی مواجه میشوید؟ آیا قصد مقاومسازی سازه خود را دارید به نحوی که با گذر زمان دچار آسیب نشده و دوام خوبی را از خود نشان دهد؟ هر یک از این سوالات میتواند چالشزا باشد و این طور به خواننده القا کند که انجام هر یک از این پروسهها تا چه حد میتواند زمانبر و هزینهبردار باشد، اما نگران نباشید، دکتر تامین راه حلی برای شما دارد.
به احتمال زیاد برای حل مشکل خود باید به گزینه چسب بتن فکر کنید. این نوع چسب در صنعت ساختمان کاربرد و استفاده زیادی دارد و میتواند با کاربردهای متنوع خود، در افزایش مقاومت ساختمان نقش تعیین کنندهای داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این ماده صنعتی و شناخت انواع آن، با دکتر تامین همراه باشید. ما در این مقاله سعی داریم که شما را با چسب بتن و کاربردهای آن آشنا کنیم و نحوه استفاده از چسب بتن ساروج را به شما آموزش دهیم.
چسب بتن چیست؟
چسب بتن یکی از مواد صنعتی بسیار مهم و کاربردی در صنعت ساختمانسازی است. از کاربردهایی که چسب بتن در صنعت ساختمان دارد میتوان به آب بندی، ترمیم بتن، افزایش مقاومت بتن، ترمیم بافتهای قدیمی بتن، جلوگیری از ترک بتن، تقویت خواص فیزیکی و شیمیایی آنها اشاره کرد.برای اطلاع از قیمت محصولات ای اس پی کالا همچون وال پست به صفجه مربوطه مراجعه نمایید.
چسب بتن ماهیتی مایع دارد و به رنگ شیری میباشد که در صورت ترکیب شدن با ملات و یا به صورت خالص، به صورت بیرنگ درمیآید. چسب بتن با خصوصیات خاصی که دارد در برابر آتش، حریق، نور، گرما، سرما، رطوبت و ضربه مقاومت بسیار خوبی را از خود نشان میدهد و علاوه بر این، مقاومت و استحکام سازه را بالا برده و صرفه اقتصادی نیز برای شما خواهد داشت. این چسب میتواند سرعت عملیات ساختمانسازی را افزایش دهد و وزن کلی سازه را سبکتر کند. همچنین به دلیل ویزگیهای خاص خود، ضد خزه و جلبک است و از خصوصیت آنتی باکتربال نیز بهره میبرد.
انواع چسب بتن
به طور کلی چسب بتن در دو نوع اپوکسی و لاتکس یا پلیمری در بازار وجود دارند و هر یک از این انواع چسب بتن دارای ویژگیها و کاربردهای خاص خود هستند که در پایین به معرفی این مشخصات از انواع چسب بتن پرداخته شده است. با این حال در نظر داشته باشید که برای خرید و استفاده از هر یک از این چسب بتنها نیاز است با کارشناسان این زمینه مشاوره داشته باشید.
-
چسب بتن اپوکسی
این نوع از چسب اپوکسی از دو جزء ساخته شده است که بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده طراحی و تولید میشود. این چسب بتن سبب افزایش قابل ملاحظه دوام بتن شده و از قدرت چسبندگی بالایی بهره میبرد. همچنین مقاومت مکانیکی این چسب بالا بوده به طوری که تمام این خصوصیات سبب میشود از این چسب برای اتصال بتن جدید به بتن قدیمی استفاده شود. از این چسب برای آببندی نیز استفاده میشود که از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری میکند.
برای استفاده از این نوع چسب کافیست دو جزء چسب بتن اپوکسی را با هم ترکیب کرده و به مدت کوتاهی آن را هم بزنید، سپس با استفاده از یک برس آن را روی سطح موردنظر خود پیادهسازی کنید. بعد از گذشت 10 دقیقه پوشش دوبارهای از چسب بتن بر روی این سطح داشته باشید.
- مشخصات چسب بتن اپوکسی
- بدون نیاز به چسب حلال
- قدرت چسبندگی فوق العاده بالا
- قابلیت پیادهسازی بر روی زیر کار خشک
- مقاومت قابل توجه در برابر نیرو کششی و مکانیکی
- حفظ ویژگیهای کیفی برابر با طول عمر بتن
- موارد مورد استفاده از چسب بتن اپوکسی
- اتصال بتن به سطوح فلزی
- ترمیم و مرمت سازه بتنی
- قابلیت استفاده در سازههای غرقابی
- امکان تزریق در انواع ترک
- امکان اتصال بتن جدید به بتنی قدیمی
- اتصال ورق های FRP روی بتن
-
چسب بتن لاتکس
چسب بتن لاتکس نوعی از چسب بتن است که بر پایه لاتکس و به عنوان افزودنی طراحی شده است. این چسب بتن مقاومت بالایی در برابر تغییرات دما و ضربه از خود نشان میدهد و ترکیبی غیرسمی است که برای استفاده در ملاتهای ترمیمی بتن نقش مهمی را ایفا میکند. علاوه بر این، چسب بتن لاتکس دارای خواص بسیار متنوعی از جمله مقاومت شیمیایی، آب بندی، افزایش الاستیسیته بتن، افزایش قدرت چسبندگی بتن و ملات و … اشاره کرد.
از این نوع چسب بتن میتوان برای نصب سرامیک روی کف و دیوار استفاده کرد، همچنین در ملاتی که برای نصب موزائیک، سنگ مرمر، کاشی معدنی، سنگهای طبیعی و آجر لعابدار استفاده میشود، از چسب بتن لاتکس کمک گرفته میشود. لازم به ذکر است که از این چسب بتن برای مرمت و ترمیم سازه نیز به کار گرفته میشود.
-
کاربرد چسب بتن لاتکس
در مکانهایی که نیاز به مقاومت در برابر آب، مواد شیمیایی و سایش است از چسب بتن لاتکس استفاده می شود. به عنوان مثال در استخرها، کارخانههای لبنیات، صنایع غذایی، کشتارگاه و غیره. همچنین ممکن است برای بهبود خصوصیات ملاتهای سیمانی برای نصب کاشی یا اضافه شدن به دوغاب و چسبهای پایه سیمانی به کار رود. به عنوان یک افزودنی به همراه چسبهای پودری باعث ایجاد انعطاف میشود.
- مشخصات چسب بتن لاتکس
- قدرت چسبندگی بسیار بالا برای اتصال بتن یا ملات جدید به بتن یا ملات قدیمی
- قابلیت آببندی و کاهش نفوذ پذیری رطوبت
- ممانعت از بروز ترک وطبله شدن ملات
- مقاومت بالا در برابر سیکلهای ذوب و انجماد
- مقاومت عالی نسبت به نیرو خمشی، کششی و مقاومت سایشی
- موارد کاربرد چسب بتن لاتکس
- جهت تولید ملات و بتن آب بند برای پیادهسازی آبنما و استخر
- استفاده در ملات برای نصب سرامیک و سنگ
- آب بندی و تقویت ملاتهای بندکشی
- جهت نماسازی و صافکاری سطوح بتن اکسپوز
- تقویت چسب کاشیهای پودری
چسب کاشی استخری چیست؟
معمولا بهترین چسب کاشی استخری از موادی مانند سیمان و مواد معدنی اصلاح شده سینتیک و افزودنیهای خاص، با مقاومت بالا در برابر آب، قدرت چسبندگی زیاد ساخته میشود. معمولا این چسبها فقط با افزودن مقداری آب قابل استفاده میباشند. این چسب برای مکانهایی از جمله استخر، سونا بخار، آبنما، جکوزی و کلیه مکانهایی که در تماس با آب هستند مورداستفاده قرار میگیرد. مواد تشکیلدهنده بهترین چسب کاشی استخری معمولا بر پایه سیمان است که در نوعی از چسبها با مواد شیمیایی و فیبر جهت بالابردن خاصیت چسبندگی و انعطافپذیری آن، مخلوط میشود.
نحوه استفاده از چسب بتن ساروج
در صورتی که برای شما درباره نحوه استفاده از چسب بتن ساروج سوالی پیش آمده است، باید گفت که از چسب بتن ساروج میتوان در مصارف مختلفی استفاده کرد و برای انجام هر یک نیاز به آمادهسازی مختلفی است که در ادامه به آن میپردازیم. با این حال در نظر داشته باشید که برای پیادهسازی این چسب میبایست سطح مورد نظر را از قبل تمیز و پاک کرد تا این ماده صنعتی عملکرد بهتری را از خود نشان دهد.
- استفاده از چسب بتن ساروج به عنوان دوغاب
برای استفاده از این چسب برای تهیه دوغاب نیاز است که چسب بتن را با آب و با نسبت 1 به 1 ترکیب کنید. سپس یک سوم این ترکیب را به سیمان یا ملات خود بیافزایید. در صورتی که ترکیب نهایی 1 کیلوگرم وزن داشته باشد، میتوانید با استفاده از آن 10 متر مربع را پوشش دهید.
- استفاده از چسب بتن در ملات یا بتن
چسب بتن را با آب به نسبت حجمی 1 به 1 تا 1 به 5 جهت ساخت به ملات ترکیب کنید و سپس از این ترکیب برای سازه خود استفاده کنید. بر اساس نیاز خود با فروشنده چسب بتن و یا کارشناس در این زمینه مشورت داشته باشید.