preloader

وبلاگ

خانه » مقالات » مزایا و معایب وال پست نبشی

مزایا و معایب وال پست نبشی

مزایا و معایب وال پست نبشی

مطالب مهم

می خواهد بدانید وال پست چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ یا آن که قصد دارید با مزایا و معایب وال پست نبشی آشنا شوید؟ این نوع سازه ها امروزه بیش از پیش مورد استقبال قرار گرفته و بسیار کاربردی هستند. این نوع سازه می تواند در استحکام بخشیدن به دیوار ها نقش بسزایی داشته باشد. از طرفی این سازه ها را در انواع مختلفی تولید کرده و در موارد گوناگونی مورد استفاده قرار می دهند.

معرفی وال پست نبشی

قبل از آن که به بررسی مزایا و معایب وال پست نبشی بپردازیم، بهتر است که این نوع سازه را به شما معرفی کنیم. این سازه شامل شبکه ای از پروفیل ها می باشد که از طریق توزیع یکنواخت فشار و نیرو های وارده، به استحکام دیوار ها کمک می کند. دیوار ها از جمله عناصری هستند که در زمان وقوع بلایای طبیعی دچار مشکل شده و احتمال تخریب آن ها وجود دارد. از این رو مهندسین سازه برای افزایش مقاومت آن ها از این نوع سازه ها استفاده می کنند.

این سازه ها اتصال بین دیوار و اسکلت ساختمان را تقویت کرده و از این طریق از تخریب دیوار ها جلوگیری می کنند. برای ساخت این نوع سازه از نبشی ها استفاده می کنند و به عنوان یک پشتیبان افقی و یا عمودی مورد استفاده قرار می گیرند. این سازه را در انواع مختلفی تولید می کنند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • وال پست قائم
  • وال پست میانی
  • وال پست کناری
  • وال پست ترکیبی
  • وادار افقی
معرفی وال پست نبشی

معرفی وال پست نبشی

مزایای استفاده از وال پست نبشی

برای بررسی مزایا و معایب وال پست نبشی، ابتدا در مورد مزیت های استفاده از این سازه صحبت می کنیم. از این نوع سازه های پشتیبان در موارد مختلفی می توان استفاده کرد و نیرو های وارد بر دیوار ها را از این طریق پخش کرد. این کار سبب می شود تا از وارد آمدن فشار اضافی بر سطح دیوار ها جلوگیری کرده و به افزایش استحکام و مقاومت آن ها کمک کرد.

از این سازه در مواردی همچون محل اتصال دیوار ها به ستون، اتصال دیوار ها به کف و سقف، ساخت سالن های بزرگ مانند مراکز صنعتی و … استفاده می کنند. مهم ترین مزیت هایی که برای این سازه در نظر گرفته اند عبارتند از:

  • ایجاد اتصال قوی بین دیوار و اسکلت سازه
  • قابلیت اجرا در انواع سازه ها
  • مهار نیرو های وارد شده به دیوار ها
  • ایجاد یکپارچگی در عملکرد دیوار ها و در طول های مشخص
  • قابلیت اجرا در اسکلت بتنی، اسکلت فلزی و بلوک های سیمانی
  • افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله و دیگر نیرو های وارده به دیوار ها

بررسی معایب وال پست نبشی

استفاده از وال پست نبشی در کنارمزیت های زیادی که دارد، با معایبی نیز همراه خواهد بود. از این رو بهتر است که به بررسی مزایا و معایب وال پست نبشی پرداخته و از عیوب استفاده از این سازه ها نیز مطلع شوید. گاهی اوقات اشکالات اجرایی این سازه سبب می شود تا نتواند عملکرد مناسبی از خود نشان داده و در حقیقت با معایبی همراه باشد. مهم ترین معایبی که برای این سازه ها می توان در نظر گرفت عبارتند از:

  • برخی مواقع هنگام ساخت این سازه، تنها از یک میلگرد استفاده کرده و برای اتصال آن ها از یک خال جوش کمک می گیرند. در این شرایط، ممکن است در زمان بروز زلزله تحمل وزن های بالا را نداشته و از محل جوش بشکند.
  • اگر سازندگان ساختمان بخواهند برای درست کردن این سازه از میلگرد های درون تیر یا ستون ها استفاده کنند، سازه با عیوب زیادی همراه خواهد شد. در این شرایط کاور بتن از بین رفته و آسیب های جدی به سازه اصلی ساختمان وارد می شود.
  • در برخی از مواقع نیاز است که از مقاطع بالدار استفاده شود. حال اگر از این مقاطع استفاده نکنید، ساخت سازه استاندارد نبوده و به سرعت تخریب می شود.

نحوه کارکرد وال پست بر روی دیوار

حال که با مزایا و معایب وال پست نبشی آشنا شدید، خوب است که با نحوه کارکرد این نوع سازه بر روی دیوار ها آشنا شوید. این نوع سازه در حقیقت در نقش نگهدارنده دیوار ها عمل کرده و با استاندارد ترین روش های ممکن از ریختن آن ها جلوگیری می کنند. نقش این سازه ها زمانی پر رنگ تر می شود که زلزله رخ داده و نیروی زیادی به دیوار ها وارد می شود. در این شرایط نیروی وارد شده را در کل سطح دیوار پخش کرده و از این طریق اجازه نمی دهند که دیوار ریزش کند.

زمانی که یکی از اضلاع دیوار ها نسبت به ضلع دیگر خیلی بلند تر باشد، باید حتما از این نوع سازه ها استفاده کرد. در این شرایط این سازه ها هستند که بار های عمودی را در سطح افقی پخش کرده و از بروز خسارات جلوگیری می کنند. اجرای این سازه مبحث جدیدی نبوده و سالیان زیادی است که مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه با توجه به افزایش زلزله و خسارت های ناشی از آن، استفاده از این نوع سازه ها اجباری شده و حتما باید در موارد مورد نیاز استفاده شوند.

نحوه کارکرد وال پست بر روی دیوار

نحوه کارکرد وال پست بر روی دیوار

کلام آخر

برای معرفی مزایا و معایب وال پست بتنی باید بگوییم که استفاده از این نوع سازه ها با مزیت های زیادی همراه است. این سازه به عنوان یک پشتیبان برای دیوار ها عمل کرده و آن ها را به خوبی به سقف و کف متصل می کنند. با این کار هر گونه فشار وارد شده به دیوار ها در کل سطح پخش شده و در نتیجه از ریزش دیوار ها جلوگیری می شود. استفاده از این سازه در کنار مزیت هایی که دارد می تواند با معایبی نیز همراه باشد. البته این عیوب زمانی ایجاد می شوند که سازه به درستی و مطابق با استاندارد ها ساخته نشده باشد.

سوالات متداول برای مزایا و معایب وال پست نبشی

  1. از وال پست کناری در چه مواردی استفاده می کنند؟

این نوع سازه بیش تر در نزدیکی عضو های قائم و با یک فاصله مشخص حداقل یک متری اجرا می شوند.

  1. وال پست های قائم را به چند دسته تقسیم بندی می کنند؟

این نمونه از وال پست ها را به دو دسته اصلی با نام های وال پست میانی و کناری تقسیم بندی می کنند.

  1. منظور از وال پست های ترکیبی چیست؟

این نمونه از سازه های پشتیبان را از ترکیب دو نوع وال پست افقی و وادار قائم می سازند. این نوع سازه ها در افزایش استحکام سازه ها نقش بسزایی دارند.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
لوگو ای اس پی کالا

شركت مهندسي آرشام صنعت پاسارگاد برندي پيشرو در عرضه ي محصولاتي نظير سيستم هاي ساپورت تأسيسات،عايق هاي حرارتي،عايق هاي برودتي (آلاستومري)، عايق صوتي و…مي باشد. اين شركت با هدف رفع بخشي از نياز هاي صنعت ساختمان در سال 1400 تأسيس شد.

راه های ارتباطی

تمامی حقوق این سایت متعلق به aspkala می باشد | ساخته شده توسط clickhub.ir